2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

Taip norėjau sausainių su šokolado gabaliukais!!! Sykį kepiau, bet sausainiukai įspūdžio nepaliko. Bet karts nuo karto pasvajodavau apie traškius sausainius su šokolado gabaliukais. Taigi panaršiau internete dar sykį ieškodama tokio sausainių tipo receptukų, panagrinėjau ir modifikavus keletą labiausiai patikusių receptukų sukūriau savo variantą. Rašau šiam receptui 100 balų su 100 pliusų.  Be to, jie traškūs išlieka visą savaitę!!!

Ingridientai:

  • 3 stiklinių avižinių dribsnių
  • 100-150 g. šokolado
  • 180 g. sviesto
  • 2 kiaušinų
  • 1 stiklinės cukraus (galima pusė balto, pusė rudojo cukraus)
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštlio cinamono
  • Saujos riešutų (aš naudojau žemės riešutus, bet galima ir be riešutukų apseiti)
Puikumėlis, iš porcijos išeina apie 35  ganėtinai dideli sausainiai.
Stiklinė – apie 200-220 ml.


Paruošimas:

1.Susmulkinti šokoladą mažais gabaliukais.
2.Į ištirpdytą sviestą suberti cukrų, gerai sumaišyti.
3.Kitame dubenyje išplakti kiaušinius ir juos supilti į sviesto masę bei vėl išmaišyti.
4.Miltus suberti į kiaušinių ir sviesto masę (aš dar per sietelį persijoju miltus, juk taip rekomenduoja didieji kepėjai), sudėti kepimo miltelius ir druskos. Viską gerai išmaišyti (aš visame gamybos procese naudoju mikserį).
5. Į tešlą suberti šokolado gabaliukus, avižinius dribsnius, riešutus ir išmaišyti. Tešla su priedais standi, galima formuoti piramides :)
6. Formuojam sausainiukus: kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi; šaukštu suformuoti plokščius kauburiukus – kaip nupjautas piramides (maždaug 1,3 cm aukščio ir kokių 2 cm atstumu vieną nuo kito, kad kai keps  ir lengvai teš, kad nesusiklijuotų).
6. Kepti 12-15 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
7. Būtų idealu – bet nebūtina, iškeptus sausainius sudėti ant grotelių kelioms minutėms, kad atvėstų ir tik tuomet sudėti į indą. Bet aš neturiu grotelių, tai darau paprasčiau – iškeptus sausainius apverčiu, t. y. ta puse, ant kurios kepė, palieku vėsti į viršų.

Kad sausainiai net savaitę būtų traškūs, indą užklojate sausu rankšluostuku, kad sausainiai kvėpuotų ir ventiliuotųsi.

SKANAUS

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą