Ingridientai:
- 3 stiklinių avižinių dribsnių
- 100-150 g. šokolado
- 180 g. sviesto
- 2 kiaušinų
- 1 stiklinės cukraus (galima pusė balto, pusė rudojo cukraus)
- 1,5 stiklinės miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštlio cinamono
- Saujos riešutų (aš naudojau žemės riešutus, bet galima ir be riešutukų apseiti)
Stiklinė – apie 200-220 ml.
Paruošimas:
1.Susmulkinti šokoladą mažais gabaliukais.
2.Į ištirpdytą sviestą suberti cukrų, gerai sumaišyti.
3.Kitame dubenyje išplakti kiaušinius ir juos supilti į sviesto masę bei vėl išmaišyti.
4.Miltus suberti į kiaušinių ir sviesto masę (aš dar per sietelį persijoju miltus, juk taip rekomenduoja didieji kepėjai), sudėti kepimo miltelius ir druskos. Viską gerai išmaišyti (aš visame gamybos procese naudoju mikserį).
5. Į tešlą suberti šokolado gabaliukus, avižinius dribsnius, riešutus ir išmaišyti. Tešla su priedais standi, galima formuoti piramides :)
6. Formuojam sausainiukus: kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi; šaukštu suformuoti plokščius kauburiukus – kaip nupjautas piramides (maždaug 1,3 cm aukščio ir kokių 2 cm atstumu vieną nuo kito, kad kai keps ir lengvai teš, kad nesusiklijuotų).
6. Kepti 12-15 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
7. Būtų idealu – bet nebūtina, iškeptus sausainius sudėti ant grotelių kelioms minutėms, kad atvėstų ir tik tuomet sudėti į indą. Bet aš neturiu grotelių, tai darau paprasčiau – iškeptus sausainius apverčiu, t. y. ta puse, ant kurios kepė, palieku vėsti į viršų.
Kad sausainiai net savaitę būtų traškūs, indą užklojate sausu rankšluostuku, kad sausainiai kvėpuotų ir ventiliuotųsi.
SKANAUS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą