Ingredientai:
- 300 g. maskarponės sūrio
- 0,5 litro užplikytos kavos
- 36 "damų pirštelių" sausainių
- 100 g. cukraus
- 3 kiaušinių
- kakavos (miltelių)
- 30 g. vanilinio cukraus (bet galima apseiti ir be jo)
- 50 ml. brendžio, konjako, romo ar likerio (bet galima apseiti ir be alkoholio)
1. Užplikyti labai stiprios kavos ir pagardinti brendžiu, romu ar likeriu (pažiūrėkite, ką turite namų bariuke, kokius 50 ml tikrai). Ir atvėsinkite.
2. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, kol pradės balti (kokias 5 min. mikseriu plakti).
3. Sumaišyti su maskarpone, plakti apie 2 min, kol pasidarys vientisa masė.
4. Laikas baltymams :) Iki standumo išplakti baltymus, po truputį baltymus įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. Kai įdėsite baltymus – masė lengvai patamsės.
5. Jau beveik finišo tiesioji. Siūlau naudoti stiklinį indą, kad matytųsi sluoksniavimo grožis arba salotines ar kokias platesnes taures, tuomet gausis kiekvienam svečiui po porciją – labai gražu ir estetiška.
6. Atvėsintos kavos įsipilkite į sriubos lėkštę, kad sausainius, liaudyje vadinamus "damų pirštelius", galėtumėte panardinti arba kad apsemtų bent pusę, paskui apversite kita puse.
7. Atsakingiausia vieta – sausainių prigirdymas „pagardinta“ kavute, t.y. sausainius trumpam įmerkiate į kavą, kad jie truputį sudrėktų, jokiu būdu nepermirktų ir nevirstų į košę. Taigi tai sekundžių darbelis.
8. Tuomet į indą sudedate sluoksnį sausainių, ant jų sieteliu užbarstot kakavos ir užpilate kremo sluoksnį, tuomet vėl gausiai pabarstote kakava. Tą patį pakartoti kol baigsis kremas ir sausainiai. Užbaigiate viską kremu, pabarstot kakava ir į šaldytuvą.
9. Šaldytuve sukurtas grožis turėtų palaukti ragavimo apie 8 val., t.y. padarote iš vakaro, o per pietus jau galite mėgautis tiramisu (arba iš ryto pagaminti ir vakare mėgautis).
10. Visas plakimo ir sluoksniavimo procesas truks apie 30 min.
O jei dar prieš patiekiant papuoštumėte šviežiom braškėm ar žemuogėm – iš viso pasaka būtų!!! Beje, čia susluoksniuotos 3 eilės sausainių.
p.s. internete skaičiau, jei laiko trūksta – tai galima kelioms valandoms į šaldymo kamerą patalpinti, bet man nepasisekė. Vieną sykį įkišau į kamerą ir palikau nakčiai. Sustingo į ledą, tada pradėjo tirpti ir nelabai koks vaizdelis, tokia makaliošė – bet vis vien skani :) bet nerekomenduoju taip elgtis.
p.s.2. Nepermirkykite sausainių, gausis labai vandeninga pliurzė. Manau, jau geriau nedamirkyti :)
p.s.3. Viena blogybė – tai netransportuojamas gaminys, ir patiekus reikia iš karto valgyti, nes tirpsta greitai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą