2013 m. sausio 1 d., antradienis

Skani žuvytė

Tai didelių kulinarinių sugebėjimų nereikalaujantis patiekalas, mažai terlionės ir pasakiškas skonis.
Žuvys gali būti įvairi: upėtakis, karpis, lašiša, lydeka.

Ingredientai:
  • Žuvis
  • Grietinėlė
  • Sviestas
  • Krapai
  • Česnakai
  • Prieskoniai (gali būti žuvies, o jei neturite pakaks malto juodo pipiro ir druskos).
Paruošimas:

1.  Galite pamarinuoti žuvį iš anksto (prieš 2-3 val.), bet nebūtina. Tiesiog supjaustykite žuvį stambiais gabaliukais, apibarstykite prieskoniais (jei neturite žuvies ar kitų mėgstamų ir žuviai tinkančių prieskonių, pakaks malto juodo pipiro ir druskos) ir smulkiai supjaustytu česnaku. Česnakas ir žuvis - dieviškas derinys.
2. Nemėgstu šveisti skardų, todėl rekomenduoju iš folijos suformuoti lovelius ir į juos sudėti žuvytę su prieskoniais. Ant žuvies užberkite krapų.
3. Tuomet įpilti šiek tiek grietinėlės, įdėti truputį sviesto. Ir 190 laipsnių karčio orkaitėje apie 45 min. kepkite žuvį.

Žuvies patiekalas būna sultingas (tikrai neišdžiūva), lengvai šakute atsignybia. Prie žuvies tinka lengvos salotos ar kitas mėgstamas garnyras.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą